31/3-11

Hej!

Har idag varit en lugn dag, har spenderat dagen hos mamma och dom! Sov där natten som va. I natt blir det o sova ensam, eller ja lite sällskap i allafall :). Var på apoteket förut för o köpa ett nytt graviditetstest ville göra ett igen för att få svaret verkligen bekräftat och det vart ett plus igen, så jag ska verkligen bli mamma , helt underbart! Så nu längtar jag ihjäl mig till första ultraljudet och efter och få mysa med bebis.. Lång väntan, men det är det värt verkligen! :)

Har också fått vissa saker sagt till en person som känns väldigt skönt och en stor lättnad över den saken! Så nu ska ja slänga mig på sängen och glo lite på tv, och sedan dags att sova.

Hej hopp :)



30/3-11

Så irriterande att det första inlägget jag gjorde försvann! *Morr* Men i allafall som jag sa igår så har jag idag varit hos barnmorskan , det gick superbra!! Fick en massa bra information och sånt som är bra att veta :) Sedan fick jag en tid för det första ultraljudet som ja kommer göra i Maj, och det som är lite läskigt är att det ska göras fredag den 13 , men istället för att göra det till en otursdag för mig så kommer jag göra det till min turdag :) och så ska jag till bm igen i slutet på April.

Nu ska jag ställa mig och laga mat, sedan vänta på att klockan ska bli 9 så jag kan möta mamma på tåget som kommer ifrån en kryssning. Sover hos dom i natt så kommer hem i morgon igen!

Hej hopp :)



Fick också denna bok med mig hem idag, som ska bli spännande att läsa :)



Vecka 7

Enligt min senaste mens så gick jag in i vecka 7 igår, men om det stämmer det vet jag inte utan det får jag veta på ultraljudet *längtar massor* .


Vecka 7

Barnet:

Hjärnan börjar koppla ihop

Din bebis växer så det knakar den här veckan, en millimeter per dag! Under de här sju dagarna mer än fördubblar hon eller han sin längd och är i slutet av veckan stor som ärta.

Det lilla hjärtat slår och pumpar ut blod till alla vävnader. De celler som ska bilda hjärnan har hektiska dagar, då de olika delarna av den primitiva hjärnan nu får sina egna speciella funktioner. Bebisens hjärna blir således allt mer komplex, och det pågår redan aktivitet i hjärnan – det bildas nya kopplingar mellan nervcellerna hela tiden.

Han eller hon kan redan röra sig.

Ansiktet börjar ta form. Ögonen utvecklas, ögonlinserna har bildats och man kanske till och med kan se färgen på regnbågshinnan.

Navelsträngen är helt bildad (när barnet är runt 40 veckor kommer den att vara cirka 55 cm lång och 1–2 cm i diameter). Genom navelsträngen får bebisen syre och näring, och den transporterar bort slaggprodukter. Och det är här, i navelsträngen, som bebisens tarmar börjar bildas, eftersom det ännu inte finns plats i barnets mage.
Mamman:

Illamående på morgnarna

Ett tidigt graviditetssymtom för en del kvinnor är illamående, med eller utan kräkningar. Det kallas ofta för “morgonillamående” (vilket kan kännas som ett dåligt skämt om du mår illa hela dagarna).

Sju av tio kvinnor mår mer eller mindre illa i början av graviditeten. Det finns egentligen bara en sak att glädja sig åt när illamåendet gör livet lite grådassigt; kvinnor som mår illa och kräks löper mindre risk för missfall.

Anledningen till att du mår så illa är de stora hormonförändringar som pågår i din kropp. Ett annat skäl är att hormonerna fortfarande transporteras runt i kroppen eftersom moderkakan inte har tagit över produktionen ännu.

Håll tummarna om du fortfarande mår bra (du kanske "bara" är trött, har ont, är gnällig, uppsvullen och undrar vart din midja tog vägen...?); graviditetsillamående dyker i de allra flesta fall upp innan vecka tolv. Kanske klarar du dig.

Ibland kan illamåendet bli så tufft att det överskuggar glädjen med att vänta barn. Det är inget du behöver ha dåligt samvete för. Det är helt förståeligt. Men den känslan kommer helt säkert att blekna i takt med illamåendet. För det går över. I de allra flesta fall går det verkligen över. Häng kvar i det hoppet.



Välkommen till min nya blogg! :)

Här kommer ni att få följa med mig på min resa genom min graviditet 2011! Ni får gärna kommentera vad ni vill att jag ska skriva om, om ni har några frågor så får ni gärna ställa dom :) Hoppas på att någon kommer att läsa i allafall. Nu ska äta lite frukost, och hoppas på att illamåendet ska gå över som jag dränks i morgon och kväll. Sedan ska jag försöka gå och handla lite , och i eftermiddag åker jag hem till familjen och stannar tills i morgon! Och ingen mer än jag längtar så fruktansvärt mycket tills i morgon.


Den 27/11 när jag knappt trodde mina ögon när jag plussade! :)
Den 27/3 då jag plussade! :)